Erupcija gasa iz bušotine u Donjem gradu u Bečeju

PDF Štampa El. pošta

U četvrtak 29 marta nešto posle 17:30 časova došlo je do erupcije gasa i arteške vode na skoro završenoj bušotini tz. "žute" vode dubine 335 metara. Erupcija se dogodila prilikom razrade bunara i dostiže visinu od 20 do 25 metara. Evakuisani su đaci iz obližnje "Petefi Šandor" škole i stanovništvo u blizini bušotine. Iz bezbedonosnih razloga u tom delu grada isključena je i električna energija. Vatrogasci i milicija obezbeđuju teren. Saniranje erupcije gasa preuzela je interventna jedinica  NIS Gasprom Njeft-a od izvođača radova bušenja arteškog bunara Vodoremonta iz Siriga. Na svu sreću niko  nije  povređen.

 

Erupcija gasa i arteške vode u Bečeju

30.03.2012., 09.30: Situacija na lokaciji ove bušotine može se opisati kao skoro identična u odnosu na sinočnu. Gas i voda eruptiraju do oko 15m visine iz bunarske kolone prečnika 3". Interventna ekipa Gasprom Njeft-a  radi na uklanjanju opreme pomoću koje je bušen bunar, kako bi obezbedila bolji pristup. Nakon toga je planirano betoniranje okoline bušotine, a zatim i sanacija erupcije.

 

Erupcija gasa u Donjem gradu u Bečeju - drugi dan

01.04.2012.  Posle više od dva dana danonoćnog rada interventne brigade NIS Gasprom Njeft-a u ujutro u 1:30 zaustavljena je erupciju gasa i arteške vode, a likvidacija bušotine je završena posle 4:30.

 

 

Poslednje ažurirano nedelja, 01 april 2012 10:27
 
Vesti Erupcija gasa iz bušotine u Donjem gradu u Bečeju

Anketa

Da li ste zadovoljni uslugama Online Servisa?
 

Anketa

Kako ocenjujete usluge JP Vodokanal-a?