VestiZaštitimo vodomere od smrzavanja

PDF Štampa El. pošta

Usled niskih temperatura može doći do smrzavanje vodomera. Posledica smrzavanja vodomera je pucanje stakla na vodomeru i propadanje mernog mehanizma. Troškove zamene smrznutih vodomera (3600,00 din) snosi vlasnik. Zaštitu od smzavanja vodomera vršimo pokrivanjem vodomera i dobrim zatvaranjem šahtnog poklopca.

Prošle godine posle mraznih dana došlo je do naglog povećanja potrošnje vode što je bila posledica smrzavanja i pucanja vodovodnih instalacija naročito u kućama i u objektima gde se ne stanuje tj. da su bez grejanja. Mole se građani da provere svoje vodovodne instalacije, da zaštite, da zatvore i da ispuste vodu u objektima kojima nema grejanja, da obaveste komšije da urade isto. Obaveštavamo naše potrošače da zamenu smrznutih vodomera može da vrši isključivo JP Vodokanal.

 

 

Zaštitimo vodomere od smrzavanja 

Poslednje ažurirano četvrtak, 13 januar 2022 07:40
 

Obaveštenje o vodosnabdevanju Bečeja za sredu 05.01.2022. -Otklanjanje kvara na visokonaponskom vodu

PDF Štampa El. pošta

Zbog kvara na visokonaponskom vodu na Vodozahvatu koji se desio u utorak 04.01.2022. godine posle 15 časova ispali su nam dve trafo stanice koje snabdevaju električnom energijom 10 bunara. Umesto 91 litara u sekundi ulazna količina vode sa izvorišta je pala na 44 litara u sekundi. Potrošnja vode pri normalnim uslovima je ok 100-110 litara (leti ide i do 150 lit/sec). Zbog ove činjenice bili smo prinuđeni da drastično smanjimo pritisak u vodovodnoj mreži i od ponoći do jutarnjih sati skroz pauziramo vodosnabdevanje da bi donekle napunili rezervoar pitke vode za današnji dan. Kvar je nastao na visokonaponskom vodu dužine oko 2km koji je star oko 40 godina i njegova zamena se godinama planira, ali nažalost zbog veličine investicije nije realizovana.

Otklanjanje kvara se očekuje oko 17 časova. Ekipe su od ujutro na terenu, jedna trafo stanica se snabdeva preko dizel agregata.

Jači pritisak u vodovodnoj mreži danas (05.01.2022.) obezbediće se u intervalima od 14:00 do 16:00 časova i od 19:00 do 22:00. Od četvrtka ujutro se očekuje normalizovano vodosnabdevanje.

Molimo cenjene potrošače na razumevanje!

 


Poslednje ažurirano sreda, 05 januar 2022 15:56
 
Još članaka...


Strana 1 od 135
Vesti

Anketa

Da li ste zadovoljni uslugama Online Servisa?
 

Anketa

Kako ocenjujete usluge JP Vodokanal-a?