Učestale krađe vodomera

PDF Štampa El. pošta

Osim krađa poklopaca šahtova i slivničkih rešetki, tokom 2012. godine učestale su krađe vodomera iz šahtova privatnih kuća i institucija na teritoriji opštine Bečej. Iako oštećene upućujemo da nestanak prijave policijskoj stanici, nemamo uvida da li to i čine, zbog određenih troškova koji prate prijavu.

Od početka 2012. godine JP Vodokanal“-u prijavljen je nestanak 30 vodomera Ø ¾“ i 1 vodomer Ø 1“ (kod Dečijeg dispanzera), a čija nabavka i ugradnja predstavljaju prekid u vodosnabdevanju, nepotreban izdatak za potrošača i dodatni posao za JP „Vodokanal“, pri čemu se i gubi informacija o registrovanoj zapremini vode.

Obratili smo se PU u Novom Sadu i PS u Bečeju sa molbom da se otkriju počinioci i mesta otkupa mesinga, pošto jedino objašnjenje za ove krađe može biti pribavljanje koristi od prodaje mesinga kao sekundarne sirovine.

Apelujemo na naše potrošače da redovno kontrolišu vodomerne šahtove i da u slučaju nestanka vodomera obaveste i PS Bečej i JP Vodokanal, koji je jedini ovlašćen za ugradnju vodomera.

kradja vodomera

Poslednje ažurirano sreda, 18 jul 2012 15:39
 
Vesti Učestale krađe vodomera

Anketa

Da li ste zadovoljni uslugama Online Servisa?
 

Anketa

Kako ocenjujete usluge JP Vodokanal-a?